Nnnna! Begónia nagyhatalom lettem!

Na! Megkaptam az első oltást, teljesen rendben volt minden. Minden nagyon szervezetten és flottul ment, hamarabb értem oda, fogadtak is, mindenhol el voltam irányítva, mindenki nagyon kedves volt és egy percet se kellett várnom. 

Egyelőre semmi bajom sincs... remélem így is marad. És azt is remélem, hogy nem most kaptam el a nyavalyát, mert bementem hazafelé az OBI-ba és akkora tömeg volt, hogy alig találtam parkolóhelyet. Még soha nem voltak ennyien az OBI-ban, pedig elég sokat mentem már oda.

El is költöttem egy rakás pénzt, vettem új búvárszivattyút, egy szép ültetőtálat, alátéteket a begóniák cserepei alá. Tegnap elültettem a begóniákat...4 csomaggal vettem, számítva arra, hogy anyukámnak is adok belőle, de annyi gumó volt a csomagokban és akkorák, hogy nem fért egy csomag egy cserépbe, pedig nem kicsi cserépbe ültettem őket... szóval 7 cserép begónia lett és egy van tavalyról is... 

Az ültetőtálba nem áttelelő hagymásokat tervezek tenni, még nem tudom melyiket, majd kialakul. Ott vár egy csomó  hagyma a pincében ültetésre. Még nem teszem ki őket, mert ahogy elnézem az időjárás előrejelzést, semmi jó várható... a magnóliámnak szerintem idén is annyi... :( 

Vettem még két kis felakasztható virágtartót is, két piros virágú varjúhájat (egyiket apunak) és egy szintén piros virágú kőtörőfüvet és még némi virágföldet a nagy cserepekbe, meg egy műanyag öntözőkannát az előkertbe, hogy legyen benne nekem mindig állott víz. tavaly vizes flakonok voltak kirakva, de borzasztó sok kellett belőle, nem is szép és amikor kiürültek és nem töltöttem meg azonnal, össze-vissza fujkászta őket a szél. 

 Ésss! Vettem még egy lángőrt. Tök jó! Ezzel megoldódott a kis thai vödörke utáni vágyakozásom, mert ez ugyan nem vödör és nem lehet feltenni az asztalra, de van kerete, amire rátehető az edény. 34-es méretűt vettem, erre épp jó a nagyobbik bográcsom, az öntöttvas WOK-om és a flekkensütőt is pont rá lehet tenni a tetejére. Bárhová letehetem, lehet benne tüzet rakni, az eleje nyitott, tehát ha rajta van az edény is tudom rakni a tüzet. Szóval pöpec! Most már mindenem van, kivéve a kis pizzalapátkát... volt az is, de nem egészen olyat képzelek el. Majd ha olyat látok valahol, ami a fejemben van, akkor azt is megveszem.