Recéshagymájú nőszirom

 Imádom ezt a csodálatos kis virágot. Még alig van ki valami a földből, hóvirág és krókusz, amikor ő is kibújik a földből és megajándékoz ezekkel a csodaszép virágokkal. 

Ősszel kell elültetni a hagymáját, (ez nem olyan gyöktörzses, mint sok nőszirom fajta) könnyedén áttelel, nem kell takargatni sem. Most nem voltam abban biztos, hogy fog-e virágot hozni, mert tavaly elég korán fel kellett szednem a hagymáját a gázbevezetés miatt, ugyanis a helyén (és még sok más növény helyén, amiket szintén fel kellett szednem) ásták a gödröt. 

Jó sokáig szárítgattam a hagymákat a száraz alatt, de nem igazán nőttek meg és nem hittem, hogy lesz erejük virágozni, de van és nagyon szépek. :)  

kk_img_20210315_113200.jpg

 

Más.

Reggel az volt az első, hogy körbenyargaltam a kertet, de nem volt benn a szarvas, a kerítés épségben van a többi részen is. Ott már biztos, hogy nem tud bejönni, ahol eddig,  mert az a rács nagyon erős, ami fel lett téve. 

Ma reggel úgy keltem fel, mint a vert seregek. Kb. mindenem fáj a sok le és fel mászkálástól. A kert legaljában csináltuk a kerítést tegnap és annyi szerszámért kellett le- és felmászkálnom, hogy eszméletlen. Mindig kellett még valami. És időközben, hogy ne ácsorogjak, visszamásztam csodaásózni is.