Li Ziqi

Rábukkantam erre a csodálatos youtube csatornára. Mit is mondjak? Teljesen elvarázsolt. :) Azóta már rengeteg videót megnéztem, de tényleg maga a csoda. A kert, a hangulata, a konyha...

Ennek a kis, törékeny kínai lánynak olyan kertje van, amire mindig is vágytam. Nem tudom ugyan, hogy igaz-e a történet, hogy a nagymamájával él kettecskén, illetve a segítőivel, akik a felvételeket készítik és vágják a filmjeihez. A felvételeket nézve elég hatalmasnak tűnik az a gazdaság, a termelt mennyiségeket tekintve óriási termőföldek lehetnek, bambuszerdő, gyümölcsök (megöl a sárga - persze csak jó értelemben véve - amikor a pomelót leveszi a fáról), rengeteg féle virág, egész rózsáskert... Gyönyörű, na! És micsoda vidéken él! Gyönyörű hegyek, erdők között.

Szóval ha ezt tényleg a csaj csinálja egyedül, akkor  le a kalappal. Látszik egyébként rajta, hogy nem csak imitálja, úgy áll a kezében a szerszám, mint aki nem először használja, egészen újszerű (nekem) módon ültet magvakat,  általam nem ismert növényeket. Az egyik termesztett növényét, a taro gyökeret, eltartott egy darabig, míg megtaláltam, hogy mi az. 

Fantasztikusan főz, olyan kajákat, hogy az életemben nem is láttam olyat és a felvételek hangulata, na az csodás. A legtöbb kis filmjében végigkövet egy egész idényt, képekben mutatja, hogy tavasz van és azt is, amikor eljön az ősz. 

Nem győzöm csodálni a fantasztikus edényeit is, amikben főz, amikbe berakja a savanyúságokat és egyebeket, na meg azok a kis tűzrakó edények, azoktól teljesen kész vagyok. Rögtön szétnéztem a neten, de a közelünkben sehol nem lehet ilyeneket kapni, bezzeg  kelet tele van vele. 100 dolcsiért már lehet is venni, de hogy mennyiért szállítanák ide, azt még nem néztem meg. 

A cicafejes kemencéért pedig egyenesen be vagyok halva. :))))

Nagyon tetszenek a bambusztálai is, amikben párolja a kajákat, de sajnos nem mutat meg elég részletesen semmit, tehát eltanulni nem igazán lehet tőle.  

Számomra nagyon inspiráló, kezdem elvetni az "én ezt nem tudom egyedül megcsinálni", a "túl nehéz ez nekem" és a hasonló gondolatokat. És a kerti konyha ötlete is megont erőre kapott bennem. 

芋头的一生,辣椒…是送的The life of taro…and pepper is today’s treat丨Liziqi Channel - YouTube