A nagy hideg előtt...

Gyönyörű havas reggel van ma és még most is esik. Nagyon hálás vagyok a hóért, főleg, ha meg is maradna, mert nincs kinn hideg, még... eléggé  olvadósnak éreztem, ahogy kiléptem elsöpörni, bár lehet, hogy ez csak a ház mellett van így. 

kk_img_20210211_072309.jpg

Macskailag teljes a béke, Elza tegnap este hazasuttyant, megint ott alszik a verandán. Így az dokihoz megint nem tudtunk elmenni, de majd holnap, mert ma meg nem rendel. Ha megint meg nem lóg... mint aki érzi mikor kell lelépni. Bár ma reggel még nem lógott meg. És megint rendesen használta az almot is, ki is takarítottam reggel rögtön utána. 

Herkules lenn héderel a dobozban, vittem le neki kaját, hogy ne kelljen felmásznia a jeges-havas tetőre (azért ez se normális má', hogy macskát kímélek a felmászástól) na mindegy, bekínáltam neki a lyukon, hogy érezze a szagát, aztán letettem a kaját a doboz mellé,  remélem megeszi. Mert ezek a macsok eléggé a szokásaik rabjai, nem biztos, hogy enne a nem megszokott helyen is, meglátjuk. 

Böbe már kora reggel kirohant, aztán berohant, mert utálja a havat, meg hogy vizes lesz, aztán kirohant és újra be, nem győzöm neki nyitogatni az ajtót. Elzával érdekes módon nincs háború, sőt Böbe az előbb már ki is kíváncsiskodott a verandára, megszagolta Elza kajáját, az almot, aztán bejött. Most kinyitottam neki az ablakot, úgyis kell szellőztetni, ott ül és nagyon bűvöl egy madarat, aki itt hangoskodik az ablak alatt az orgonabokron. :) 

Holnapra és holnaputánra már -17 fokot jósolnak... nem várom. Ma lemegyek és feljebb fogom venni a vízhőmérsékletet a kazánon, visszaállítom 70 fokosra, meglátom elég lesz-e. 

Ez meg Böbe, meg az ő jódolga. :))))))

kk_img_20210206_190842.jpg