Vasárnapi mindenes

0 fok volt reggel,  így rögtön megnéztem a verandán a hőmérőt, hogy lássam mennyit ér az új tető a szigeteléssel, 9 fok van ott tehát jó, még így is, hogy az ajtó olyan amilyen és a falak sincsenek szigetelve kívülről, pedig ez vékony téglafal. Még a végén áttelelnek a növényeim a verandán. De jó is lenne! 

Ma nem sok szalmaszálat tettem keresztbe, olyan vagyok, mint az őszi légy, valamiért elég gyorsan elfáradok, nem tudom mi van.

Elültettem a datolyaszilvát, a maradék krizantémokat, a két pici tuját, szedtem le egy adag szőlőt és almát, oszt annyi. A szőlő kinn kuksol a verandán, az almát beraktam a pincébe. A fa tetején vannak a legszebbek, de nem érem el, a hosszú almaszedővel sem. A múltkor kiszedett bőrleveleket is elültettem egy árnyékos helyre.

Valamiért most elégedetlen vagyok az egésszel. Talán az ősz teszi, hogy minden lekopárodott, hullanak a levelek, össze kéne szedni és nincs lekaszálva... az egész most nem tetszik, gondozatlan és most úgy érzem, hogy semmire nem haladtam és nem is tudom, honnak kezdjem és lesz-e vége. Eddig zömében azt éreztem, hogy mennyit haladtam, mekkora területet meghódítottam már, de most az ellenkezőjét érzem, azt, hogy nem fogok vele bírni. Pedig igen, csak most nagyon kevés az időm és valamiért az erőm is. 

A Böbe (alias: Tüskéslábú Coca) még mindig nincs békében Elzával, de úgy döntöttem rájuk hagyom. Döntsék el a harcot, ha harc egyáltalán. Mert Elza időnként megzavarja a kis majmot, de az nem ijed meg túlzottan, sőt, settenkedik  Elza után nagy laposan. 

A múltkor egy éjjel nem jött be, szólítgattam, de aztán este 8 körül bezártam az ajtót és sorry macska, így jártál. Azóta nagyon igyekszik bejönni, ez a rókás kaland után is így volt. Kell neki a tapasztalás, de aztán megint elkanászodik. 

Megépült már mind a két cicadoboz, egy darabig láttam is benne Elzát. Herkules Bácsi pedig elfoglalta a másikat, de aztán Elza mostanában nem dobozol, Herkuló pedig átköltözött Elza dobozába és onnan tekintget. Ő nem szalad el. Tegnap, ahogy mentem a pincébe szinte súroltam az orrát a lábammal, de benn maradt a dobozban. majd meglátjuk, hogy osztoznak meg. Most egymás mellett van a két doboz, szerintem az a baj, majd az egyiket áthelyezem. 

Viszont azon gondolkodtam, hogy a doboz így akár veszélyes is lehet nekik, ha bejön a rókakoma. Át kell gondolnom, hogy esetleg fel tudom-e emelni valahová.