Sárga pillangóvirág

A kedvenc virágom a pillangóvirág. Annyira szép, kecses virág, a gyönyörű csipkés leveleivel, hogy az csoda. Olyan könnyednek látszik, mint a pillangó, mégis erős növény, hiszen magasra nő és ellenáll a nagy szélnek is. 

A hagyományos pillangóvirágaim még nem nyíltak ki, de a sárga fajta már javában virágzik. Kisebb termetű, mint a rózsaszín és a levelei is más formájúak, nem olyan nagyon légies, mint a másik Cosmos virág. 

Láttam egyébként sötétbordó magot is, nem is tudom miért nem vettem, de majd jövőre. legalább megint lesz valami újfajta virágom. :)

Palántát neveltem a magjaiból és aztán szétültettem őket a kertben, kis csoportokba. Eddig leszedtem az elnyílt virágokat, de később majd hagyok párat magba menni, mert jövőre is szeretnék ültetni, ez a virág nem maradhat ki a kertemből. 

20200715_072258_k.jpg

Nagy meglepetésemre egy piros is nyílik a sárgák között, nagyon örülök neki, csodálatos virág. 

20200613_112903_k.jpg

Nem rendeztem neki egyébként túl nagy ápolást, miután kitettem a végleges helyére, arra ügyeltem, hogy esők után a talaj ne keményedjen meg körülötte, óvatosan egy pici, kézikapával mindig fellazítottam a talaját és persze a gyomokat se engedtem elszaporodni körülötte.