Viharos éjszaka és csigagyilkolászás

Tegnap reggel már sokkal kevesebb csigát találtam a kertben. Úgy tűnik, hogy működik a gyilkolászás a Bros Vitrollal együtt. Viszont ma reggelre minden csupa víz megint, irdatlan nagy vihar volt éjfél körül, dörgés, villámlás és hatalmas eső. Kéne már egy csapadékmérő... 
Reggelre megint voltak csigák, a liliomról legalább hat spanyol nudistát vertem le és gyilkoltam meg. Lassan már elmúlik a finnyásságom egyébként, el is taposom őket, ha éppen nincs nálam a kés, de a késsel is tüsténkedek, ledöföm őket, mint a malacot. Egyébként a fejük alatt (mondanám, hogy nyakuknál, de nincs nekik), a legkönnyebb őket elvágni. 
Viszont lehet, hogy beszerzek egy külön csigaollót, azzal még könnyebb lenne, mint a késsel. Tudom undorító, de amit leölök, az már nem fog petét rakni. Az darabonként -200 csiga jövőre. 

Szerencsére tegnap kora reggel megkapáltam a zöldbab ágyását, mert megint nagyon sok volt benne a gyom és most indulnak a porcsinfüvek. Tízezrével akarnak előbújni, ezt majd állandóan kell a horolóval húzgálni meg vagdosni, hogy ne tudjanak megnőni. Most kezdenek megjelenni a talpas muharok is, az is egy rémálom fű, nem lehet kihúzni, csak kivagdosni lehet őket. 
Viszont kezdek jól állni, kigyomláltam az évelőkertben a legalsó ágyást is, sőt azt is, ami a kis diófa alatt van. Tavaly ott rengeteg díszdohány volt, szét is szórt rengeteg magot, de nem kelt ki. Érdekes, másutt kel magától, úgy tűnik az a hely hidegebb lehet, vagy valami más nem kedvez neki. Végigmentem a cserjék alatt is, bár a folyondár 5 perc alatt úgyis újra fog nőni... 

Egyébként már megkaptam a webshopoktól az értesítést, hogy kezdődik az őszi virághagymák feltöltése, szóval kezdődik a vásárlási őrület, de az idén amúgy egész jó vagyok a nemvásárlással... eddig. :))))
A hagymások nagyon a gyengéim, de már szinte minden van, elcsábulni legfeljebb akkor fogok, ha találok valami különlegeset, ami azért megfizethető. Nem úgy, mint a 96.000 Ft/db hóvirág... olyanom nem lesz soha, legfeljebb ha nyerek a lottón vagy kifejlődik belőlem valami csodás üzleti érzék és ahová lépek ott arany terem... hehe.   

Illetve szeretnék még pár hófényt, mert valamiért a meglévők nem produkálják magukat jól. Kiástam az egyik fajtát, ami tavaly nagyon szép virágokat adott, és gyönyörű kék, de idén tavasszal alig láttam virágját, mert benőtte a harangláb. 3 hagymát ástam ki, még szaporulatot se találtam. Vissza is ültettem, olyan helyre, ahol az ágyás szélében van és nem fogja benőni semmi. 

Kiástam a az 'Ascot Rainbow' kutyatejet is, ami azt illeti már szerintem pusztulóban volt, mert pillanatok alatt kifordult a földből. Átültettem új helyre, aztán rájöttem, hogy ott se lesz jó, mert fagyérzékeny, szóval ki kell szednem és máshová vinni... nem fogja túlélni vagy ha igen, akkor az valami csoda lesz. Hát ez van. 

Ma nem hiszem, hogy lehet bármit is csinálni a kertben, legfeljebb a házas csigákat összegyűjtöm, de ez olyan neverendingstory, mert kidobálom és sokkal több jön helyette. Nem is olyan lassúak ezek a dögök. 

Ezek a képek az eső előtt készültek az elmúlt napokban. Ligetszépe, majd vissza kell fogni, mert terjed ez is, mint a csicsóka. 

kk_img_20240531_075906.jpg

Ez az egy gyűszűvirágom van, azt hittem tavaly, hogy két tövet ültettem be az Árnyas kertbe, de az egyik egy bögrevirág... szegény csak sínylődik ott az árnyékban.,  

kk_img_20240531_080003.jpg

A Double Perfume rózsám. Kár, hogy illatot nem tudok küldeni, de óvatosnak kell lennem, hogy melyikbe dugom bele az orromat, mert a rózsabogarak is ott szipuznak benne.

kk_img_20240531_130937.jpg

Bogyószekció, bár ezek még csak bimbók a lilabogyón, de nagy reményeket fűzök ahhoz, hogy ősszel tele legyenek szép, lila bogyókkal. 

kk_img_20240531_130950.jpg

kk_img_20240531_131009.jpg

Ez pedig az erdei kontyvirág bogyója, majd szépen be fog pirosodni. 

kk_img_20240531_131323.jpg

Pompás küllőrojt. 

kk_img_20240601_071440.jpg

Bugatölcsér. Nemsokára dugványt fogok belőle csinálni, bár áttelelt a szabadban, de biztos, ami biztos. 

kk_img_20240602_073830.jpg

Szarvasbogár (asszony). :))))

kk_img_20240602_191128.jpg