Tavaszias melegben

Tényleg kész tavasz volt tegnap, 17 fok volt délután, le kellett vennem a vastag, téli kabátot és egy pulcsiban voltam kinn a kertben. 

Elkezdtem visszavágni az évelőket, remélem nem lesz nekik túl korán. Ámbár mindent daraboltam és visszaraktam saját maga köré, ha hideg jön, legfeljebb ráhúzom a friss hajtásokra. 
Jó sokat visszavágtam, főleg krizantémokat, de még rengeteg van hátra. Egyébként nem is tudom, hogy érdemes-e rajtahagyni az összes szárat, mert a nagy, nehéz szárakba belekap a szél és majdnem tövestül kifordítja a növényt. Van egy pár, ami emiatt eléggé meg van lazulva. Ezt majd ősszel át fogom gondolni, amikor elmúlik a virágzásuk. 

Ez még a bozótos állapot.

kk_img_20240210_103319.jpg

Itt már bozóttalan, de a kert többi részén is nagyon sok visszavágni való van még. 

kk_img_20240210_141556.jpg

Rengeteg hagymás bújt már elő, jönnek a tulipánok is és nagyon sok minden. Lassan majd előszedem a képeket az ősszel ültetett hagymásokról is, hogy legyen fogalmam, hogy minek is kell előbújnia. A tavaly tavaszi képeket már átnéztem és érdemes volt, mert pár növényről már lövésem se volt, hogy ott van.  

A napot azzal kezdtem, hogy becserepeztem az évelőket, amiket valamelyik nap vettem. Most ott vannak a pince ablakában és süti őket a nap. Kaptak vizet is, de azután majd csak nagyon módjával fogom őket öntözni, mert nem az a cél, hogy megnyúljanak, hanem, hogy addig életben maradjanak, amíg ki tudom őket ültetni a szabadba. 
A nyáron már remélem lesz időm leszedni onnan azokat az ablakokat is és szépen lecsiszolni, rendbe tenni. 

kk_img_20240210_102633.jpg

A 6 szögletű növénytámasz nem élte túl a szeleket. Pedig rajta fut a lonc, de majd azt is vissza fogom vágni, kaptam egy nagyon jó tippet a FB-n, hogyan kell, hogy kezelhető maradjon. 
Van az állványnak egy része, ami visszarakható, de az íves részek egyszerűen eltörtek a hegesztésnél. Még nem látom, hogyan fog a javítása megoldódni, de majd valahogy. 
Gondolom hatalmas nyomással volt a szél, ez pedig feszült és nem bírta a gyűrődést. Olyan vékony szar anyagból van, hogy ha tudtam volna, akkor nem veszem meg.  

kk_img_20240210_141709.jpg

kk_img_20240210_141722.jpg

kk_img_20240210_141738.jpg