Macskacsetepaté

Elza nekiment tegnap az idegen cicának. Úgy nekipattant és akkora verekedés lett, hogy én még ilyet nem is láttam. Ez nagyon durva volt, Elza teljes erejéből gyilkolta a cicát, márpedig Elza nagy tenyeres-talpas CicaNéni, szóval van benne anyag rendesen, le is gyűrte. A másik cica se menekült nagyon, de azért igyekezett volna (amikor kiszabadult Elza karmai közül) békében elmenni, de Elza újra és újra csúnyán letámadta. 
Ő maga is megsérült, mert amikor bejött, akkor alig tudott lefeküdni és fájdalmában hangosan és rémisztően morgott (ahogy szokott, mint egy vadállat), azt hittem eltört a jobb első lába, de csak valami hirtelen fájdalmas rándulás lehetett. Egész délután figyeltem, de nem dagadt be neki és később már rá is lépett, estére meg tök jó volt, a lépcsőn is lerohant. 
Pedig az egyik hátsó lábával meg a rózsafa törzsén támasztott ki egy pillanatra, de úgy tűnik nem tört bele tüske. 

Azt viszont nem bánnám, ha nem jönne vissza az idegen cica, nem kell ide már az a jószág is. 

Böbe meg nem jött haza az éjjel, állt bennem az ütő is, hogy miért, mert ilyenkor már benn szokott aludni, de jól van. Reggel 6-kor jött be és már benn durmol az ágyban. 
Ez a Böbe valamelyik nap, a ronda, régi disznóól egy gerendáján egyensúlyozott. 

kk_img_20231112_143250.jpg

Nem tudom mit kéne csinálni azzal az óllal... lenn van a kert legvégében, lehet, hogy mégis el kéne bontatni, de alig találni bárkit nehéz fizikai munkára. A beomlott vermet se csinálta meg végül a srác, akivel beszéltem. 

Ez a kis kecskerágó (a Tamariska alatt van) nagyon jó vásár volt, már olyan szépen terjed, már egy csomó hajtása elkúszott és még örökzöld is. Legalább háromszorosára nőtt, pedig az idén ültettem. Remélem meg is fogja oldani a gyomosodás kérdését azon a részen, mert sokat küszködtem vele. Most őszre annyit látok, hogy már nem jött elő annyi tyúkhúr, mint tavaly ősszel, sőt, azokon a részeken gyakorlatilag nincs már tyúkhúr. Ezen őszintén meg vagyok lepődve, de talán a cserjék kizabálták a sok nitrogént a talajból azzal, hogy olyan hatalmasat nőttek az idén.

kk_img_20231112_142906.jpg

Szép színek is lettek a kertben, pedig ez az ősz nem olyan szép, mint szokott, szerintem a sok eső miatt. Akkor szép az ősz, amikor napos és száraz és van idejük szépen színeződni a növényeknek a jó időben. 
Ez a cserszömörce egyébként is bordó, de most szép, pirosas, narancsos színei is vannak. 

kk_img_20231112_142845.jpg

A múltkor néztem a tűztöviseket is, mert az egyiket pirosnak vettem, a másikat narancsnak, de akkor még nem látszott rajtuk a különbség és kicsit mérges is voltam. Most már látszik, nagyon szépek, de majd erősen meg kell metszeni őket, mert a nagyobb már nagyon elágazott mindenfelé. 

kk_img_20231112_142934.jpg

kk_img_20231112_142852.jpg