Nem normális időjárás

20,2 fok volt kinn reggel 6-kor. Ez már tényleg nem normális. Aztán majd várhatjuk a tavaszt, mert majd áprilisban meg -10 fok lesz. Most már egyre látványosabban meg van hülyülve az időjárás...

Viszont végre szabin vagyok, majd csak november 6-án megyek dolgozni. Mit is mondjak? Nem fog hiányozni. 
A leeresztésem azonnali jele volt, hogy tegnap fél nyolckor feldőltem, mint egy krumpliszsák és ma reggel 6-ig aludtam.

A tegnapi meleg hatására egészen megugrottak a krizantémok, gondolom, hogy ma még jobban kinyílnak majd, bár az (ígért) eső nem tesz jót majd nekik, mert elnehezíti a virágokat. Most nem örülök az esőnek. Főleg a sárgák nem szeretik, mert ezeknek elég nagy a feje. Nem a hatalmas krizantém, de kb. 6-7 centisek a virágok és rengeteg van (lesz) rajta. Tényleg remélem, hogy nem teszi tönkre az időjárás őket. 

kk_img_20231020_163116.jpg

kk_img_20231020_074421.jpg

kk_img_20231020_073914.jpg

Nagyon szép most a kert. Tegnap apu is megállt és csak nézte a virágokat. Átjött tormát ásni, mert kapott céklát és azt akarják eltenni. 
A kutyatej is hatalmasra nőtt. A szabi alatt majd le akarom szurkálni a talajba a karókat is, amik köré majd a fagyvédő fóliát tekerem, mert tavaly tavasszal lefagyott egy csomó ága, nem szeretném, ha az idén megismétlődne. Kicsit félek, hogy lesz ennek a nagy őszi nyárnak böjtje. 

kk_img_20231020_074007.jpg

Ez az Aster nyílt ki utoljára, van másik ilyen tömött fehér virágú is, de az nem színeződik el ilyen szépen idővel. Ez egészen lilásba vált, ahogy öregszenek a virágai és itt már látszik rajta. 

kk_img_20231020_073739.jpg

Ez pedig az a krizantém, amilyet azelőtt még sose láttam. Tavaly a piacon találtam és vettem egy cseréppel. Szép nagy bokorrá fejlődött, de sajnos valami baja van a leveleinek, megtámadta valami (szerintem gombabetegség), ezért nem lesz olyan szép, mint amire számítottam. Lehet, hogy azzal okoztam neki ezt, hogy összekötöttem és nem jól szellőzött a bokor, de kezdett nagyon szétdőlni. Majd tavasszal szétszedem, hogy legyen belőle több is. 

kk_img_20231016_145924.jpg

kk_img_20231020_174046.jpg

Ezt is tavaly vettem (lenn), ilyenkor mindig nagy öröm, hogy megmaradt. átnéztem a tavaly őszi képeket és elég sok kipusztult megint, de a krizantém nagy lutri. 
Most is van kinn jópár amikért majd izgulhatok a télen. Van 3 féle, amiket viszont tavasszal ültettem ki és nagyon szép nagyra nőnek, alig várom már, hogy kinyíljanak. Szóval kicsit haragszom magamra, mert lehetett volna annyi sütnivalóm, hogy legalább azokból gyökereztetek és veszek be télire. Még lehet, hogy majd azt csinálom, hogy feláldozok egy-egy szárat és gyökerestül beveszem cserépbe. A pinceablakban most van hely. 
Az igaz, hogy január-februárban szokta a LIDL kiadni a gyökércsomagolt évelőket és azokat szoktam becserepezve odatenni, de szerintem már nem fogok sokat venni. Nem igazán változtatnak a kínálaton, évek óta ugyanazok vannak. 
De még akarok egy piros Heleniumot, mert az sajnos kipusztult és még egy kék szibériai íriszt, de többet már fogok venni, mert nincs hová ültetni őket. Tavaly pl. annyi árnyékliliomot vettem, hogy már kb. mindenütt vannak a kertben. Most már majd szaporítom azokat, amik megvannak. 

kk_img_20231020_074245.jpg

Nézzétek ezt a Grincs fejet! - Nem megyek el innen! Akármi van, akkor se! :))))
Még csütörtökön beletelepedett a dolgozós fotelembe és tényleg nem ment el. Ilyenkor olyan, mint egy tégla. Úgy be tud nehezedni, mintha rá valami másféle gravitáció hatna. Persze el tudnám őt cipelni onnan, mert annyira engem nem mer rúgni és harapni, de ha leteszem valahol, abban a pillanatban visszarohan és úgyis ő ér oda előbb. Van - persze - amikor kiszorítom őt onnan, de most hagytam. Kiköltöztem a másik szobába, most meg már két hétig övé lehet a dolgozós fotel. 
De az az akarat, ami van neki, az nem semmi. 
Ők (mármint az állatok) egyébként hihetetlen egyéniségek. Egyáltalán nem egyformák, a természetük is teljesen más és ugyanúgy, mint az embernek, nekik is vannak hangulataik is, sőt rigolyáik is. :)

kk_img_20231020_075317.jpg

Csőmacska...kinek lenne szíve ilyen alvást megzavarni? 

kk_img_20231020_091231.jpg