Double Perfume

Tegnap elkezdtem kiszedni a füvet az egyik uborka ágyásból (az elszáradt uborkaszárakkal együtt) és a mellette lévő zellerek közül, de hiába fújtam le magam tetőtől talpig, a szúnyogoktól nem lehet kinn megmaradni. Majdnem kész is lett az ágyás, de végül bemenekültem és lekezeltem ecettel a legfrissebb csípéseket. 
Azt figyeltem meg, hogy ha azonnal bekenem ecettel, akkor nem tud a méreganyag elterjedni, vagy a hatását semlegesíti, de az ecettől a csípés elmúlik. 

A kezem se OK, mert elreszeltem, nem mélyen, de a hüvelykujjam sérült meg és éppen olyan helyen, ami szinte mindenre kellene, meg amúgy is nyűgös voltam, nagyon rosszul aludtam az előző éjjel. Így aztán a kerti lelkesedés kicsit lehorgadt. 
Hát így telt el a szabi utolsó napja, jobb is lehetett volna, de azért meglocsoltam az őszi kekericseket. Tegnapelőtt még nyomuk se volt, de már látszik párnak a hegye. 
Kaptak vizet, hogy elő tudjanak jönni a száraz földből. Már meg voltam ijedve, hogy mi a csuda lett velük, mert ilyenkor kéne virágozniuk. Úgy tűnik az idén kicsit meg vannak késve. 

Ugyanígy vagyok az őszi vetővirággal is, még várom, hogy előbújjon, most még semmi nyoma.

Rendbeszedtem Elza dobozát is, kitakarítottam kívül-belül. Megigazítottam benne a kőzetgyapotot, (az van az aljában, mert nagyon jól szigetel) a takarókat is és a doboz tetején lévő plédet lekeféltem (a szőrt róla) és kimostam. Megszáradt a napon, finom illatos, jöhet az ősz és a tél, a CicaNéninek kész a helye. 
A következők a Herkules dobozok lesznek, bár Herkuló mostanában kijár a kertből, nem lakik itt. Biztos talált valami jó búvóhelyet magának másutt. 

Illetve volt dolgom itt a közeli városban is és persze, ha már arra jártam, nem mentem el csak úgy a kertészet mellett, pedig nagyon gondolkodtam, de a Bömbi már magától is arrafelé megy. :))))
Két krizantémmal jöttem haza, egy pettyegetett orvosi tüdőfűvel és egy japán szellőrózsával, aminek úgy látom, hogy fodrosabb és teltebb virágja van, mint a meglévő rózsaszínűmnek, bár a színe ugyanolyan.

kk_img_20230912_162906.jpg

A kert slágere most a Double Perfume rózsám, ilyen szép még sose volt. Kár, hogy illatot nem tudok küldeni. :)

kk_img_20230912_145833.jpg

kk_img_20230911_164123.jpg

Utolsót erőlködik még az évelő szarkaláb, de már nem tud szép virágokat nevelni, szerintem most már kevés a csapadék, víz kellene neki. Mögötte már nagyon lilul az évelő őszirózsa. 

kk_img_20230911_164011.jpg

NyomkövetőNéni! :)))) Elza tényleg állandóan a nyomomban van. 

kk_img_20230908_170130.jpg