2023. JÚLIUS

1-je:  19 fok volt reggel 7-kor. Szép, napos idő, enyhén fátyolos az ég. Fél 1-kor 31 fok volt kinn, egyre fátyolosabb az ég. 

2-a:  19 fok volt reggel, derült, napos. Délutánra feltámadt a szél, 29 fok volt 2 órakor. 

3-a:  19 fok volt reggel, derült, napos.

4-e: Reggelre esett az eső és délelőtt is. Nem volt nagy eső, inkább lassú, áztató, de nem sok és a kertnek jót tett. Meleg volt napközben és fülledt. 

5-e: 18 volt kinn, derült, napos, de párás. Szemben nem látszott a táj a párától, azon a részen nagy köd lehetett.
Napközben kicsit felhősödött, még az ég is dörgött a Mátra fölött, de végül eloszlottak a felhők. Nem volt nagy meleg, 26-27 fok volt, ezt szeretem. 

6-a:  18 fok volt reggel,  borús, nagy eső is esett délelőtt. Napközben kiderült az ég, párás idő volt, fülledt, de csak 24 fok volt. 

7-e: Kicsit borús volt a reggel és a délelőtt is. Fél 10-kor 21 fok volt kinn. 

8-a: 16 fok volt kinn reggel 7-kor. Le van hűlve a ház (hál'Istennek), nem is engedem felmelegedni, amíg csak tudom. Derült az idő, süt a nap, csak szellő fújdogál. Napközben is derült idő volt, napos, meleg. 30 fok körül volt a hőmérséklet. Enyhe szél fújt napközben. 

9-e:  17 volt volt reggel 7-kor. Derült, napos idő, nem fújt a szél. 

10-e:  14 fok volt reggel, napközben derült idő volt, délutánra 32 fok lett, de elborult az ég és még egy pár szem eső is esett. Le is hűlt a levegő, jól esett, mert nagy fülledtség volt napközben. 

11-e:  18 volt reggel, délelőtt és napközben is napos idő volt, meleg, felhőtlen éggel. Délután 1 óra körül nagy támadt, de azzal együtt is  meleg volt. Du. 14-kor 30 fok volt. 

12-e: 18 fok volt reggel, de hideg érzésem volt, mert hűvös szél fújt, el volt borulva. 9 órára már egészen sötét volt és esett is némi eső, de nem sok. talán azért fáztam, mert hozzászoktam a kánikulához... pedig 23 fok volt benn is. 
Napközben nem lett olyan meleg, mint amit ígértek, du. 13 órakor 29 fok volt kinn, de olyan nyomasztóan fülledt, hogy 10 percig sem tudtam kinn maradni. Éjjel valamikor volt egy vihar, de nem volt vészes, legalábbis amire felébredtem az egy jó kis eső volt és némi égzengés. 

13-a: Reggel 7-kor 21 fok volt és borús idő. Délelőtt nagy eső volt.

14-e: 16 fok volt reggel, kellemesen lehűlt a ház is reggelre. Napsütés, derült idő, enyhe szellő. 

15-e: 7 órakor már 20 fok volt kinn, de korábban kellemesen hűvös volt a reggel. Napos, csendes, száraz idő. Délután 4-kor 33 fok volt kinn. 

16-a: 18 fok volt kinn reggel, derült, napos, csendes.  33 fok volt 3 óra körül, aztán elfelhősödött az ég. A hőmérséklet maradt, mégis jobb érzés volt az erős napsütés nélkül. Nagy volt a páratartalom, 80%, nagyon nehéz, fülledt idő volt. Este semmi légmozgás nem volt, le se hűlt... nagyon kellemetlen, izzadós idő volt, nehezen viseltem.

17-e: 19 fok volt kinn reggel 6-kor. Derült, csendes, a páratartalom, 80% kinn is, benn is.
Elkezdtem nézni  a barométert is, 1010 alatt van egy picikével. 
Délután fél 4 körül 37 fok volt... aztán egy félóra alatt esett 34-re, mert észak felől megjelent egy nagyon, de nagyon ronda felhő. 4:25-kor már csak 28 fok volt  kinn. Juhhé! 
5 óra előtt 10 perccel 23 fok volt... ez azért durva. Estére ki is derült, de már nem melegedett vissza az idő.

18-a: 18 fok volt kinn reggel, derült, gyenge szél. Jó friss, a reggel. A barométer nem mozdult semerre. Páratartalom 82%,  30 fok lett napközben, valahogy mégsem volt olyan viselhetetlenül fülledt az idő.

19-e: 21 fok volt kinn 7 óra körül, derült, de fátyolosodik. Délután 33 fok volt kinn, pedig viharokat ígértek és sok esőt, hát... abból kora estig semmi nem lett. Néha kicsit fátyolos volt az idő, de inkább napos, meleg, utálatos már, elegem van belőle. 

20-a: 19 fok volt kinn, derült, napos reggel, kicsit fátyolos volt az ég. Esett kicsit a páratartalom, már "csak" 76% és a barométer is süllyedt egy kicsit. 1010-ről 1004-en áll. 30 fok volt a legmelegebb délután, nagy szél fújt egész nap, estére ült el. 

21-e: 15 fok volt reggel, napos idő. Aztán fokozatosan elfelhősödött, délután 3-kor elkezdett esni az eső, félórát esett, aztán abbamaradt, de az idő borús és hűvös maradt. Du. 5 órakor 21 fok volt. A barométer nem igazán mozdult. Éjjel is esett az eső.

22-e: 19 fok volt reggel 8 körül, de korábban biztos hűvösebb volt, mert lehűlt a ház. Borús reggel volt, esőre állt az idő. Napközben többnyire derült volt az idő, de nem volt túl meleg. 

23-a: 13 fok volt kinn reggel, végre! Ezt szeretem, nem azokat a dögletes melegeket. Derült idő, csendes. A páratartalom lassan csökken, már "csak" 76%. A barométer nem igazán mocorog se le se fel, 1006 -on áll. 

24-e: 17 fok volt reggel, derült, napközben 31 fok körüli meleg, de délutánra fátyolos lett és időnként feltámadt a szél. Jön valami nagyon erős hidegfront...állítólag. Este 8-kor még nem volt semmi. A barométer viszont esett: 999 volt este. 

25-e: Nem tudom hol van a hidegfront, a hideg és az eső, amit ígértek, de itt 20 fok volt reggel, derült ég és napsütés és ahogy az időképet nézem, az egész országban csak pár helyen borús az idő. Napközben jött egy nagy zivatar, de nem volt vészes szerencsére. És hideg se volt.

26-a: 18 fok volt kinn reggel az ígért 14-el ellentétben, de ez így jó. A lakásban is végre normális a hőmérséklet. Borult reggel, csendes. Napközben nem volt meleg, esett is párszor. 

27-e: 10 fok volt reggel, hűvös. Teljesen derült, párás reggel. Napközben inkább derült volt az idő, de nem volt túl meleg. Du. fél 2-kor 23 fok volt kinn. 

28-a: 14 fok volt kinn reggel, borongós, csendes. A barométer visszakúszott 1004-re. 

29-e: 17 fok volt reggel, napközben bárányfelhős, de fülledt. Amikor kisütött a nap, kibírhatatlan volt. 28 fok körül volt a hőmérséklet napközben. 

30-a:  19 fok volt kinn reggel. Kicsit borongós csendes. A barométer ugyanúgy 1004-en áll. majdnem egész nap esett, borult, csendes esős idő volt, két eső között néha kisütött a nap is, aztán megint beborult és esett. A kertbe nem lehetett kimenni.

31-e:  10 fok volt kinn 8 óra körül, kicsit borús, párás volt az idő. Napközben kiderült, kellemes, meleg, néha bárányfelhős idő volt. Estére kicsit csípősre lehűlt a levegő.