2023. MÁJUS

1-je:  Érdekes volt a hajnal, korán, kb. negyed 6 körül 10 fok volt kinn, aztán már csak 8. Hatalmas, viharos szél fújt. Az idő zömében derült, pár felhő csak. 

2-a:  10 fok volt kinn, derült, szeles idő. Napközben jó meleg volt, de ritkán sütött a nap teljesen. Többször elfelhősödött, párszor szemerkélt is az eső, de csak pár csepp volt. 

3-a:  16 fok van kinn 8 óra körül, ez már barátságos, bár nem néz ki annak, mert fúj a szél és be van borulva. Esett is az eső valamikor az éjjel. 

4-e: 9 fok van kinn, csendes, borús. Napközben kisütött a nap és jó idő volt, meleg. Eső nem volt, szél se volt számottevő.

5-e: 7 fok van kinn reggel, derült idő. 

6-a:  7 fok volt kinn reggel, derült idő. Napközben napsütéses, meleg idő volt, kevés felhővel, délutánra (fél 4 körül) jött egy zápor, utána borongós maradt az idő, de nem hűlt le. 

7-e: 15 fok van reggel 8-kor, enyhén felhős az idő és párás a tegnap eső után. napközben meleg volt, napsütés, de délutánra beborult és esett az eső. Estére kiderült az ég és hatalmas szél támadt. 

8-a: 8 fok van kinn, viharos szél (egész éjjel így fújt), kicsit felhős az idő, de kezd kisütni a nap. Derült idő volt, napsütéssel, de egész nap tombolt a szél és a szél maga hideg volt. Ki se mentem a kertbe.

9-e:  3 fok van kinn, derült idő és nagy szél fúj. Napközben is szeles volt és a szél hideg volt. Sütött a nap többnyire, de nem volt igazán meleg idő. 

10-e:  7 fok van kinn kora reggel, borús. 6 óra körül elkezdett gyengén esni az eső.

11-e:  Reggel nem néztem a hőmérőt, de nem volt hideg. Borongós volt, később kisütött a nap és délutántól megint nagyon viharos  szél fújt. felhőátvonulások voltak, de nem volt hideg, csak a szél.

12-e: 11 fok volt reggel, borús. Egész délelőtt (nagyon) viharos szél fújt, borús idő volt. 

13-a: Borús reggel volt, délben 15 fok volt és egész nap felhős volt az idő.

14-e: 8 fok volt reggel, nagy szél fújt, borult volt az ég. Délután 4 óra körül elkezdett esni az eső és folyamatosan zuhogott, egész éjjel is esett.

15-e: Borús idő volt egész nap, de nem esett, párszor volt szemerkélés. Este ilyen volt az ég alja:

kk_img_20230515_201308.jpg

16-a: 13 fok van reggel, borús, párás, csendes. 9 körül elkezdett esni egy csendes, áztató eső. Délben megérkezett a szél is, délután 3 körül a tegnap piros égbolt jelezte nagyon nagy szél is, de nem tartott sokáig. Egész nap esett az eső. 

17-e: 13 fok volt kinn kora reggel, csendes, borús, párás idő. 9 óra körül eleredt az eső, már megint... Napközben is többször esett, nem sütött ki a nap. Délután 6 órakor jött egy nagy zivatar, még dörgött is egyet-kettőt az ég. 

18-a: 11 fok volt reggel, borús idő. Majdnem egész nap esett, 14 fok volt a legmelegebb. Kifejezetten rossz idő volt. 

19-e: 9 fok volt kinn reggel, derült, pár felhő volt az égen, csendes idő. Napközben meleg volt, főleg napos, de délután jött egy nagy zápor, megint mindent eláztatott. 

20-a: 13 fok van kinn, derült, süt a nap, párás reggel. Egész nap nyárias meleg volt, napsütés.

21-e: 13 fok reggel és derült napos, nyárias idő volt egész nap. 

22-e: 12 fok reggel, derült ég. Napközben napsütés, fülledt, párás meleg volt. 

23-a:  17 fok van reggel fél nyolckor, derült idő, napsütés, enyhe szellő. Napközben napos, meleg, néha fátyolos volt az idő. Délután gomolyfelhők keletkeztek és addig kavarogtak, míg végül 6 óra körül elkezdett esni az eső.

24-e: Nem néztem hány fok volt reggel,  de olyan volt, mint az elmúlt napokban. Felhősebb volt, de később a nap is kisütött egy kicsit. Nagy bárányfelhők voltak egész nap, olyanok, amikből a zivatarfelhők szoktak összetorlódni és össze is torlódtak. Délutánra megint esett az eső.

25-e: 11 fok volt reggel, derül idő, egész nap sütött a nap. Délutánra jött egy hatalmas borulás, de nem lett belőle semmi. 

26-a: 12 fok volt reggel, napközben jó, meleg, napos idő, de délután fél 5 körül egy pillanat alatt beborult az ég és jött egy nagy zivatar és jó sokáig esett az eső. Megint kivégezte a kertészkedést. 

27-e: 16 fok van reggel, enyhén felhős idő és nagyon fúj a szél. 

28-a: Nagyon szép napos, meleg idő volt, reggel nagy szél fújt, de később enyhült. 

29-e: 13 fok volt reggel, derült az ég, de nem teljesen kék. Párás a levegő, kicsit fátyolos, enyhe szél fúj. 

30-a:  17 fok van reggel fél 8-kor. Derült, napos, csendes idő. Meleg volt napközben, fülledt, párás idő, délutánra jött is nagy zivatar. Lehűtötte a levegőt, az eső is hideg volt. 

31-e:  16 fok van kinn reggel 7 óra után, de hűvös szél fúj, borús az idő. Napközben kiderült az ég, napos, meleg idő volt, enyhe széllel.