2023. Február

1-je:  2 fok van kinn, derült az égbolt és nagy szél fúj reggel. 
Napközben is fúj a szél, időnként kisüt a nap is, felhők jönnek-mennek. Hidegnek lehet érezni az időt, pedig nincs fagy, de ez a szél miatt van.
Délutánra beborult az ég és esett az eső fél 3 körül, a szél továbbra is fúj. 3-kor pedig már szakadt a hó... 3/4 4-kor pedig má9r sütött a nap. 

2-a:  Enyhe reggel, 2 fok van kinn, érdekes módon a ház egyik oldaláról nézve majdnem derült, a másik oldalról nézve pedig majdnem borult az ég... 

3-a:  -2 fok van reggel, borús az idő, deres kinn a fű. Dél előtt valamivel elkezdett havazni, meg is maradt a hó. Estére elállt a hóesés és azonnal el is kezdett olvadni, de egy órán át legalább szép is volt. 

4-e: Nem volt fagy reggel, de hatalmas, nagyon viharos szél fúj egész délelőtt. Kiderül, beborul az ég, esett egy kis dara is.  

5-e: Az ígért -6 fok helyett csak -3 fok van reggel. Kicsit felhős az ég, de a nap azért ki-ki süt. 

6-a: -9 fok van kinn, derült ég, kora reggel akkora telihold (már nem egészen teli), mint egy ló! Hajnalban nem fújt a szél. Derült, napsütéses nap. 

7-e: -10 fok ma reggel, derült idő. Szélcsend. Derült, napsütéses nap.

8-a: -4 fok van ma reggel már csak, viszont nagyon fúj a szél. Kora reggel még voltak felhők az égen, de 8 órára kiderült, kisütött a nap. Ragyogó napsütés volt egész nap.

9-e: -9 fok van kinn, deres minden. Az ég derült. Ragyogó napsütés volt egész nap. 

10-e:  Ma is -9 fok van kinn, derült reggel, úgy tűnik napsütés lesz. 

11-e: -8 fok van kinn ma reggel, remélem ezzel a nappal véget is érnek ezek a nagyobb fagyok, ámbár a napsütés nagyon jól esik, a hideg ellenére is. Nagyon szép, napos idő volt napközben, pár kisebb felhős időszakkal. Enyhe idő volt, jó volt kinn lenni. 

12-e:  -3 fok volt ma reggel, gyönyörű napsütés, derült égbolt. 

13-a:   -5 fok van reggel derült idő, még a Hold is fenn van... cingárodik, utolsó negyed. :) Ezt még apu tanította gyerekkoromban, hogyha C betűt formáz a hasa, akkor cingárodik, tehát az újhold felé megyünk, ha D betűt, akkor dagad és a telihold felé megyünk.  
Egész nap sütött nap, jó idő volt.

14-e:  -5 fok van kinn. Derült idő. Érdekes, hogy reggel 5 és 6 között még hűl az idő... 5-kor még csak -4 fok volt. 

15-e:   -5 fok van kinn ma is, derült idő. Szél nincs. 

16-a:  -5 fok ma is, a változatosság kedvéért. 10 napja indultak ezek a fagyosabb napok, most már elég is lenne ebből ennyi. Derült idő volt, napközben néha kicsit befátyolosodott, de alapvetően nagyrészt sütött a nap. Jó idő volt kinn.  

17-e: 0 fok van kinn reggel, végre nincs már olyan nagy fagy. Napközben borongós idő volt, de nem volt hideg, délután esett egy kis eső. Kora tavaszias nap volt.

18-a: El se akarom hinni, de 11 fok van kinn reggel 6 órakor. Borult az idő és őrült, viharos szél fúj... hát persze, hogy hétvégére. 

19-e: 9 fok volt kinn reggel. Jó idő, de borús. Délelőtt egy egészen pici időt engedett kinn lenni a kertben és gyomlálni, aztán délben jött egy akkora hatalmas, hirtelen eső, nagyon nagy széllel, hogy először azt se tudtam, minek a hangját hallom. Úgy kellett már ez, mint ablakos tótnak a hanyattesés. Így is csupa víz és sár a talaj, most már jó lenne, ha kicsit ki tudna száradni. Az eső után derűs-borús is volt az idő, néha kisütött a nap is, aztán délután megint jött egy nagy eső, nagy szélviharral. Mintha április lenne...

20-a: 1 fok van kinn az ablakban, de a talaj közelében meg van fagyva.  Kinn voltam, mert az éjjel a szél mindent felborogatott, a hintát. a a víztartó amforát és a kis melegágy alját is, ami a ház mellett állt. Reggel eléggé borult az ég és már szélcsend van. 

22-e: 0 fok van kinn reggel, a talajon fagy, deres a fű. Reggel derült idő van, kék az ég, szélcsend.

23-a: 3 fok van kinn reggel, borús, csendes idő. Szél nincs. 

24-e: 5 fok van kinn reggel, borús, de csendes. 8 óra körül esett az eső, de nem sok. 

25-e: 7 fok van kinn reggel öt óra körül. Napközben fokozatosan kiderült az idő és sokat sütött a nap, nagy szél fújt egész nap.

26-a: 1 fok van kinn reggel, borús, csendes idő. Gyengén szállingózik a hó.
          Napközben is borús idő volt, fújt a szél, de nem viharos. Du. 1 óra körül 5 fok volt. 

27-e: 0 fok van kinn reggel (hál'Istennek, az ígéret -5 fok volt), fúj a szél, de nem viharosan. Borús az idő. Napközben többet sütött a nap, időnként elfátyolosodott. Estére kiderült az idő és elég gyorsan lehűlt a levegő. 

28-a: 0 fok van kinn reggel (az ígéret mára is -5 fok volt). Napközben többynire derült volt az idő, de hideg volt kinn, rendkívül kellemetlen, hideg széllel. Nem volt erős szél inkább amolyan "cúg", de bántó módon hideg volt.