2023. Január

1-je:   Enyhe, ködös, párás, borús reggel. Csendes idő. 2 fok van kinn. Délután kiderült az ég egy kis időre, feltámadt a szél is, hűvös volt. Aztán újra leereszkedett a köd. 

2-a:  Enyhe, ködös, párás, borús reggel. Csendes, borús idő volt napközben is. Este 6 fok volt és a köd is felszívódott.  

4-e:  Enyhe fagy van kinn reggel, deres a határ és a cicaedényben is hártyás a víz itt fenn az ablakban. (2 m kb.) Derült az ég, csendes az idő, de lenn a völgyben hömpölyög a köd. -0,3 fok van. 

5-e:  Enyhe reggel volt, borús idő, délelőtt esett az eső. Délután is esett még és nagyon nagy szél fújt. Este 8-kor 8 fok volt kinn, ez se normális január elején. 

6-a:  1 fok van reggel, de a talaj közelében enyhe fagy lehet, kicsit deres a fű, de nem mindenütt. Derült az ég, hatalmas volt reggel a telihold. Csendes az idő, szél nincs. 

7-e: Nagyon jó idő volt, napos, tavaszias, kinn voltam a kertben. 

9-e:  Borús, enyhe reggel. 6 fok van reggel 8 órakor, esik az eső. Az előrejelzés rengeteg esőt ígért erre a napra és a következőre is. 
Sötét van és esik az eső egész nap. Délelőtt gyengébben, délután erősebben. 

10-e:  Borús idő van, továbbra is esik az eső. 7 fok van kinn reggel fél nyolckor. Egész nap esett az eső. 

11-e: Fagyos reggel, talajszintem -1 fok. Deres kinn a fű, fagyott a sár. Borús reggel. Napközben enyhébb idő volt, de nem melegedett fel túlzottan. Borús idő volt, de már nem esett az eső.

12-e:  Fagyos reggel, talajszintem -1 fok. Deres kinn a fű, fagyott a sár. Borús reggel.

14-15-e:  Szép idő volt hétvégén, fagymentes reggelekkel, napos, enyhe nappalokkal. Szerintem még 10 fok is volt kinn, bár nem néztem a hőmérőt, de meleg volt. Vasárnap délutánra felhők jöttek és estére esni kezdett az eső. 

16-a:  Borús, enyhe reggel. 3 fok, éjjel is esett az eső, csupa víz minden. 

17-e: Reggel borús volt és enyhe, de kora délután kiderült az ég, még a nap is sütött kicsit. Estére elkezdett esni az eső. 

18-a: Reggel enyhe idő van, 5 fok. Ömlik az eső, már áll a kertben a víz és többször is dörgött az ég

19-e:  Még mindig esik az eső. Éjjel egy kis hó is eshetett, mert itt-ott nyomokban látszik, de pár méterrel magasabban a dombokon, a hegyeken fehérlik a hó. 2 fok van kinn. Egész nap esett, délután havas eső esett.

20-a:  Végre elállt az eső. Borús reggel van, 2 fok.Kora délutántól havas eső esett. Nem maradt meg. Késő délutántól hó esett, meg is maradt, de nincs fagy, a zöme olvad is el.

21-e: havas, olvadós, borús reggel. 1 fok. Délelőtt kicsit esett egy gyenge eső, aztán fél 1 körül kisütött a nap is, ekkor 6 fok volt kinn. 

26-a:  -2 fok volt kinn reggel, de utána megenyhült az idő, este se volt túl hideg. A macskák kinn töltötték az éjszakát.

27-e:  Reggel enyhe fagy volt talajközelben, de nem volt túl deres. 0 fok körül lehetett, picit talán fölötte, de nem néztem a hőmérőt. Napközben elkezdett havazni, meg is maradt az fákon és a talajon is, sűrűn esett délután kb. 3 óráig. 

30-a:  -5 fok van kinn az ablaknál, talajszinten ennél hidegebb lehet. Szélcsend, derült égbolt. napközben beborult az ég, 1 fok volt és elkezdett fújni a szél is. Kellemetlen idő lett. 
Délután 4 körül elkezdett gyengén havazni. 

31-e:  Derült reggel, 0 fok van kinn, fagyott a talaj. Az előző napi hó zöme elolvadt az éjjel. Délelőtt napsütés, de egyre jobban feltámadt a szél, délben már viharos lökések is voltak.