Összeraktam a melegházat

-6 fok van ma reggel. 

Tegnap még jól nekiveselkedtem és összeraktam a kis melegházamat is.
Egész jó, nem kellett csavarozni sem, csak összedugdosni, kicsit megütögettem kalapáccsal, hogy rendesen összecsússzanak a csövek és kész is lett. 
Kivittem a teraszra és rátettem a fóliaborítást. Örülök neki nagyon, ez nekem éppen elég lesz, olcsó is volt és mélyebb, mint amire a képekről emlékeztem. 
Hamarosan kipakolom bele a télálló évelőket, amiket még a télen vettem és elültettem cserepekbe. Lassan kiköltözhetnek a pinceablakból, kicsit akklimatizálódnak kinn, aztán be is teszem majd őket a földbe.

kk_img_20220313_095916.jpg

kk_img_20220313_100041.jpg

Illetve még a tuják alatt gereblyéztem össze azt a részt, amire a múltkor már nem jutott idő-erő. Egy részen szépen el van szaporodva a meténg, azt úgy is hagyom. Még tavaly is olyan távolinak tűnt, hogy egyszer ezt a részt is rendbe tudom szedni, de évről évre nagyon jól haladok. 

Időnként hajlamos vagyok elfelejteni, hogy mennyi minden valósul meg, pedig tavaly is sok minden történt. Tavaly lettek kivágva az öreg és beteg körtefák, szilvák, a szőlő zöme. Meg lett művelve a kertnek az a része, ahol ezek voltak, már nem kellett kaszálni. 
Tavaly is felvilláztam egy nagy, új darabot és ősszel el is kezdtem beültetni növényekkel. Kész lett a csatornázás a házon, a lépcsőház burkolása és megépült a terasz. Időnként mégis elégedetlen vagyok... nem is értem miért. 

Azon töprengtem, hogy a jelenleg  földön fekvő loncot mire futtassam fel. Pedig ezt most kellene kitalálni, mert a lonc gyorsan növekszik. Amit kivágtunk onnan, annak már olyan vastag volt a törzse, mint a felső karom. Sőt vastagabb is, mert össze voltak csavarodva az elfásodott szárak. Ezek a szálak, amik most vannak, a tövéből nőttek ki, sőt olyan is van, ami legyökeresedett és már egész komoly tövet képez. Ezt át fogom onnan tenni le az ólhoz és a vékony szárakat is levágom holnap, mert látom, hogy jönnek az újak. El akarom kezdeni valahogy szabályozni, bár a loncnál ez nem tudom meddig fog működni.