Négylevelű lóhere

Tavasz van! 11 fok van kinn, süt a nap, napon még melegebbnek lehet érezni. Ami azt illeti nem bánnám, ha olyan éghajlaton élnénk, ahol a telek ilyenek, mint a mai nap. 

Vettem egy kis négylevelű lóherét (kéményseprővel) a Lidl-ben, olyan kis aranyos. Egyelőre a verandán van, mert azt olvastam róla, hogy nem telel át, viszont nagyon szép piros virágai vannak. Azt nem tudom, hogy viselkedik, hogy ilyenkor lett kihajtatva, de majd utánaolvasok. Egyébként nem is tudtam, hogy ez hagymás növény. 

kk_img_20211231_133818.jpg

Felmostam az lépcsőházat, mert csupa sár lett, eszméletlen sár van kinn, áll a víz az udvarban is, sőt az egyik ágyásban is. Gondolom a teteje kiengedett, az alja meg fagyott és nem tud elszivárogni. Nem tudom jó ötlet volt-e a felmosás, mert nem szárad... Elza épp az imént loholt haza egy nagy egérrel a szájában és mindent összemancsolt a sáros lábával és Böbe is kinn van... ő is össze fogja mancsolni. 

Böbike egyébként éjszakánként beköltözött mellém a fotelbe. Odavittem az egyik fotelt, hogy elférjen a fenyő. Na, hát az kis Manó, ez olyan, mintha egy skótdudával laknék együtt. Ő álmában nem horkol, hanem egyenletesen és folyamatosan dudál. :)))) Hihetetlen, hogy lehet ilyen hangot kiadni. :))))