Egy kicsit az előkertről

Nem szép az idén az előkertem, pedig annyi fajta virág van benne, hogy az csoda. Bő 80 féle növény van benne, több is volt, de pár kipusztult a télen... sajnos. 

És mégse szép. Lehet, hogy a kevesebb kicsit több lenne. A kerítés se szép, de még nem sikerült lecserélni. Egyrészt nem tudom milyen legyen, másrészt nem találok rá embert, lehet, hogy magamnak kell majd megoldanom. Gondoltam ponthegesztett rácsokra, azt nem kell festeni, de még nem biztos. Majd eljön ennek a napja is, de most inkább í növényekről van szó.

kk_img_20211015_081444.jpg

Igazság szerint nagyon sok benne a hagymás, amik miatt nem igazán lehet kezelni se a kertet. Az idén már nem forgatom fel, mert az az időszak van, amikor elültetni kell a hagymásokat és nem felszedni, de jövőre az elvirágzás után ki fogom őket ásni és elrakom, hogy át tudjam alakítani az előkertet. Az is lehet, hogy a hagymásokat mindig fel fogom szedni, bár az nagyon fárasztó lenne. Nem tudom, hogy kellene ezzel boldogulni, mert egyébként meg imádom őket és kora tavasszal a krókuszok igazi virágboomot szoktak itt rendezni nekem, meg a nárciszok, tulipánok, jácintok, stb. Csak utána marad a helyük nagyon kopáros és nem szeretek a tetejükbe ültetni semmit. Főleg a krókuszok nincsenek mélyen, néha a gyomlálással is kiforgatom őket a földből. 
Lehet, hogy pontosabban meg kéne jegyeznem, hogy hol vannak az üres helyek és oda betenni egy-egy szál növényt, de valami módon a magasságával is bajom van, pontosabban a laposságával. Nem elég mozgalmas  a felület. És persze az idén a nagy szárazság se segített, illetve ezen a képen már sok minden kiment, a nagy sárga cickafarkak, meg a hosszúra nyúló óriás szarkalábak... lehet, hogy nem is olyan egyhangú ez, csak most? 

Ki kéne ásni onnan a kivágott szőlők töveit is, mert nagyon utáltam az idén, hogy újra és újra kihajtottak. 

Nehéz lesz már most rendbe tenni, hogy ennyi minden van benne, évelők is... bár az árnyékliliomok legalább jó helyen vannak, azok maradni fognak a helyükön.

Nem használ a vízóraakna fedél se benne, meg a szennyvíz elvezető fedele se, azt is majd szépen rendbe kéne hozni. Egyelőre cserepes növényekkel szoktam telerakni, nagyokkal, hogy eltakarja, de az idén azok se voltak szépek. 

Azt hiszem kicsit rajzolgatnom kéne...