Sáfránykrókusz

 Kivirágzott a sáfránykókuszom is! Hoppá! 
Tavaly ősszel ültettem őket, 3 csomaggal rendeltem, de csak egyet tudtak küldeni, mert elfogyott közben, kicsit mérges is voltam. Aztán már nem is virágoztak, gondolom későn ültettem el őket. Azóta pedig nyomukat se láttam és mivel az előkertben elég nagy a zsúfoltság (majd írok is róla, mert változtatni szeretnék rajta), nem nagyon bíztam abban, hogy még viszontlátom őket. 
Aztán egyszer csak kibújtak és már hozzák is a virágaikat. 10 db. hagyma volt, de csak 3 virágom van, viszont van több krókusz is, mert levelet hajtott. Jövőre biztos még erősebb lesz és több virágot hoz majd, remélem így lesz. 
Ha úgy viselkedik, mint a tavaszi krókuszok, akkor kiirthatatlan, mert azok közül párat már próbáltam áttelepíteni máshová, de mindig maradt a régi helyén a talajban és újra elszaporodott. Szóval most rengeteg krókuszom van a kertben. 
Ezek a hagymások egyébként nagyon szaporodnak, pl. van apró virágú nárciszom is, ami viszont nem virágzott idén tavasszal. Nemrég fogtam és kiástam, hogy majd átültetem valahová (tényleg még nem ültettem el őket) és annyi hagyma van, hogy nem is tudom hová fogom tenni. 
Szóval remélem így lesz a sáfránykrókusszal is, mert szeretném, ha saját kertemből való sáfrányt használhatnék a főzéshez. Imádom az ízét. Pl. csirkecombot szoktam vele sütni (a filézettet szeretem), semmi nem kell rá a sáfrányon kívül, csak só.  

kk_img_20211009_132706.jpg

kk_img_20211009_132712.jpg

kk_img_20211009_132716.jpg