Fülledtség

Behúzódtam, mert egyszerűen nem lehet kinn csinálni semmit. Ez a párásság ez gyilkos. Benn a lakásban is 80% a páratartalom, nagyon utálom.

Reggel az első sziklakertben kezdtem el rendet tenni, mert elszaporodott benne nagyon a fű, főleg az a nyomorult madársóska, nekiálltam és egyesével kivagdostam késsel, mert azt kihúzni nem lehet. Nem tudtam teljesen befejezni, mert  odaért a nap.

Elültettem az évelők közé egy bársonyos kakukkszegfűt, egyben kiszedtem a füvet abból az ágyásból és a kiskapával fel is kapáltam. Utána áthúzódtam másik árnyékos részre a petrezselymekhez, ott is kigyomláltam, megkapáltam, de szabályosan rosszul voltam már, ezért bejöttem lehűlni. 

Kicsit sok volt az izzadás tegnap is, kirándulni voltunk, nem mentünk sokat, kb. 8 km-t és még emelkedő se volt, de szerintem ez az időjárás most nem is a nagy erőlködések ideje. Viszont csodaszép helyeken jártunk, az erdő azért adott némi hűvöset is néha. 

A kertben meg csak nő a fű, kaszálni is kéne, gyomlálni is, kapálni is, de kb, 1 négyzetméter után megnyúvadok, hát ez van. 

A cicáim is csak fekszenek itt szerteszét, Böbe nagyon későn jött haza, már igazán kétségbe voltam esve, hogy baja lett az éjjel. Volt is valami, mert a combján le van horzsolva a szőr és kicsit sebes is. Nagyon éhes volt és most benn fekszik a másik szobában a szőnyegen. 

Elza a verandán gyógyulgat, szerencsére nem igazán akar kimenni, de azért a lépcső alján mindig zárom a kis kaput, ha kilógna, ne jusson tovább. Az antibiotikumot úgy tudom neki beadni, hogy nincs előtte kaja és amikor etetem, csak kicsit kap, abban van a bogyó elrejtve és azt be is habzsolja. Utána már ehet rendesen. :)))) Fifikásnak kell lenni! 

Herkules szegény nagyon magányos Elza nélkül, ő többnyire itt tanyázik a tetőn, már kifigyelte az ablakon befelé, hogy Elza benn van, ezért nem nagyon tágít és lepisilte az ablakot... Most az előszobaablak párkányon fekszik, egész be van húzódva. Olyan aranyosak. :) 

Ez pedig az utolsó kép a bougainvilleámról, mert majdnem elpusztult. A múlt héten, amikor elmentem Pestre, nem locsoltam meg egy reggel... és kiszáradt. Elképesztő, hogy mennyi vizet iszik ez a növény. Azt hittem volna, hogy a nagy forró mediterrán nyárban jól bírja a szárazságot, de egyáltalán nem bírja. 

Azt hittem teljesen megadta magát, de van rajta két levél, amik élnek. Lemetszettem róla a halottnak tűnő ágakat, meglátom jut-e valamire. 

kk_img_20210705_072111.jpg