Lila akác

 Nálam most virágzik a lila akác. Tavasszal egyetlen fürt volt rajta, gondolom a tavalyi nagy visszavágás miatt. Most is jól megnéztem magamnak, hogy melyik lesz az a pár ág, amit majd tavasszal lenyesek, mert nagyon felfelé nőnek és nem akarom a tetőre engedni a növényt. Mert megy ez mindenfelé. 

A mostani virágzást szerintem a múlt heti nagy visszametszés okozta. Egyben meg is néztem már, hogy kell metszeni és az kb. eddig is megvolt, hogy kora tavasszal és nyár közepén is lehet, pár héttel az elvirágzás után, de az nem volt meg, hogy  virágok az idei hajtásokon lesznek jövőre. Tehát azokat kell visszametszeni 3-4 levélnyire és majd akkor fog virágozni. 

Ez alapján jövőre se lesz nagy lilaakác virágzásom, mert a zöme új hajtást kompletten leszedtem róla, de muszáj volt, mert nem arra nőttek, amerre terelni akarom a növényt. Muszáj valahogy megreguláznom ezt a sok futót ebben a kertben, mert különben egy év múlva bozótvágóval kellene magamat kiverekedni a házból. 

 Viszont amerre elképzeltem, hogy terelni fogom, ott nagyon szép lesz. 

És találtam egy lilaakác gyereket is a kert másik végében, szerintem magról kelhetett ki. Majd kitalálom, hogy hová tegyem, lehet, hogy felengedem a nagy szilvafára, amit egyébként is vissza akarok vágni, mert túl nagy már és a szilvája se jó, mert mindig beteg, de olyan magasra nem tudok permetezni se.

kk_img_20210708_165554.jpg

kk_img_20210708_165611.jpg