Lesz eső vagy nem lesz eső?

Itt köröz egy hatalmas borulás, körbe szinte mindenütt fekete felhők vannak, de már reménykedni se merek abban, hogy lesz eső. Déli, délnyugati áramlás van, onnan sose kapunk, csak elmegy mellettünk. Ide általában nyugatról, északnyugatról érkező felhők hoznak esőt, ha északról jön, akkor az jég. Meglátjuk... lassan tényleg egészen reményvesztett leszek, akkora már a szárazság. 

Visszanéztem, utoljára június 27-én volt eső egy reggel, ami kicsit megáztatta a földet, de azóta még egy nyomorult zápor se volt, és előtte is kb. egy hónapig semmi. Ha így megy tovább, akkor keresztet lehet vetni a kertre. Nagyon sajnálnám. 

Reggel leszedtem a zöldbabot, vegyesen, sárga és zöldhüvelyű, kb. egy-egy zacskóra való lesz, amit be tudok rakni a fagyasztóba. A keleti ölesbab egyszerűen nem tud nőni, szerintem abból semmi nem lesz. Ültettem még szintén hosszúra növő bokorbabot is, alig pár kelt ki, szerintem a mag volt rossz. 

Néztem éppen az izsópot is, már akkorára nőtt a bokor, hogy át kell majd telepítenem onnan ahol van. 

***

Közben eltelt a délelőtt, eső sehol, körben zörömpöl az ég, az előbb esett 6 szem eső, aztán, nem is mondom, hogy abbahagyta, mert gyakorlatilag el se kezdte. Hát... a remény hal meg utoljára. Bár, épp az előbb néztem egy felvételt, hogy Csepelt hogy elverte a vihar, azon az áron nem kéne eső. 

***

Du. 1 óra van. Na végre, esik! Zápor, kb. 5 perce esik, de nekem már mindegy is, VÍZ jön le az égből! Végre! 

Megnéztem a csatornát, már egy nem túl nagy zápornál is elég szépen adja a vizet, ezt fel kell fognom, tényleg kell még nagy vizeshordó, nincs mese.

Olyan szépen kinyílt már pár rézvirágom, narancssárgák, ilyenem még sose volt. Nagyon szeretem ezt a virágot, olyan hálás növény, igénytelen és nagyon mutatós.

kk_img_20210710_200132.jpg

És a tavaly rendelt liliomok közül 2 virágot hozott, nagyon szépek, hát még ha majd el is szaporodnak. 

kk_img_20210710_200214.jpg

kk_img_20210711_062958.jpg

És az imádott levendula is virágzik. 

kk_img_20210710_200511.jpg