Medvehagyma

Hú, hát nagyon kivirágzott a medvehagyma is, most már nem lehet jókat enni róla. 

Egyébként nekem szebb, mint a gyöngyvirág, sokkal látványosabb a virágzása, bár a gyöngyvirág illata kétségtelenül fantasztikus.

A medvehagyma virágja nem tart sokáig, nagyon hamar magba megy, alig lehet szedni róla, mert szétpattognak a magok és rettenetesen szaporodik. Menta van mellette, de még azt is majdnem agyonnyomja. 

Jó távol van a gyöngyvirágtól, a kert egész másik részében, nehogy összekeverjem a leveleit, mert a gyöngyvirág mérgező, akár halálos is  lehet. Szinte minden évben hallani, hogy valaki meghalt tőle, mert medvehagyma helyett megette, pedig szerintem nem igazán keverhetők össze. A gyöngyvirág levele sokkal vastagabb és fényes is, na meg a medvehagyma illata összetéveszthetetlen, mert erős fokhagymaszaga van. Nálam nem is egyszerre nőnek, a medvehagyma virágzik, tehát már nem fogyasztható, a gyöngyvirág pedig még most kezdi, a levelei még össze vannak sodorva, ki se nyitotta őket. 

kk_img_20210505_120244.jpg

kk_img_20210505_120305.jpg

Reggel egyébként körbenyargaltam a kertet és kitűzködtem a borsó mellé a karókat, majd valamikor napközben kiszökök és ráteszem a hálót is, legyen mire kapaszkodnia, mert most már - főleg, hogy meleg lesz - biztos neki fog lódulni. Már nagyon várom a friss zöldborsókat.