Időjárás

Annyira ki kellene már tennem a propagátorokat is, amiben a virágpalánták nőnek, mert benn nem kapnak elég fényt, már nagyin megnyúltak. Az igaz, hogy most kinn se kapnának... és ráadásul hétvégére megint 0 fok körüli hajnali hőmérsékleteket ígérnek... lehet, hogy az idén már nem is lesz jó idő? Vagy majd nyáron megdöglünk a 40 fokban? Olyan, mintha az egész éghajlatunk egy nagy fűtési szezonná változott volna ebben az állítólagos felmelegedésben. 

A kertben alig fejlődik valami, lassan április vége  lesz és csak a borsó bújt ki, de az is lassan növöget csak és még a hagymáknak is alig látszik a nyoma. vannak nárciszok, amik még most kezdik bontogatni a bimbójukat...

Lehet, hogy mégis fogok időjárás havi jegyzeteket írni, mert most visszanéztem a tavalyit és jó rá emlékezni. Tavaly nagyon száraz volt az április, akkor se nőt ki semmi a kertben és még a hó végén is volt fagy. Szóval nem izgulok annyira, semmiről nem vagyunk lemaradva, egyébként a természet  úgyis behozza a lemaradását. Olyan tempót képes diktálni a fejlődésben, amikor a körülmények megjavulnak, ami egészen elképesztő. 

Meg is nyitok egy 'MÁJUS' bejegyzést és újra írni fogom. Én szeretem visszanézni. 

Kimentem reggel kicsit nyargalni a kertben, de hűvös van, jaj, már nagyon várom azokat a reggeleket, amikor munka előtt ki lehet menni a kiskapával és egy-egy ágyást rendbe tenni. Mert az feltölt, jobbá teszi a napomat. És napközben is ki szoktam, menni kicsit sétálni, gyönyörködni vagy akár 10 percre csinálni valamit. 

Nem is tudom miért ilyen nehéz az idén kivárni a tavaszt, nehezebb, mint tavaly volt, de talán az oka, hogy csúnya, csapadékos és borús őszünk volt. Emiatt sokkal hosszabbnak tűnik ez az idei tél, valahogy lehetetlenül hosszúnak tűnik. És szerintem nem a bezártság az oka, mert itt aztán lehetne menni kirándulni és eddig is lehetett volna, de mindig volt mit csinálnom, szóval nem éreztem, hogy nagyon korlátozva lennék.