Vacak idő

Tegnapra jól beütött ez a hidegfront, nem akarja megadni magát a tél a tavasznak. Tegnap kb. 8 fok volt a legmelegebb napközben, ma reggel 0 fok volt... már annak is örülök, hogy nem fagy. A távolban a hegyek a fehérek, nem esett sok hó, de látszik a hegyeken és ahogy látom magasabban zúzmara is van. Érdekes a virágzó fák és a hó meg a zúzmara együttese. 

kk_dscf7816.JPG

Valahogy éles a levegő, mintha hidegebb lenne, mint amikor a fagyok voltak, talán a nedvesség teszi. Viszont az eső már nagyon kellett, itt nálunk tegnap majdnem egész nap esett, nem erősen, csak gyengén, de ez így jó. Áztató eső, volt ideje behúzódni a talajba. Kellett nagyon már a magoknak, mert alig kelt ki valami, hiába locsoltam be alattuk, a csírázásra nem volt elég. remélem ezután melegedni fog kicsit az idő, hogy kihajthassanak az elültetett növények, de hát törvényszerű, előbb vagy utóbb, úgyis melegebb lesz. 

A napokban annyit csinálok, hogy elhordom a faleveleket és a rengeteg mohát, amit összegereblyéztem a kert hátsó részéből. Naponta egy vödör a célkitűzés... mert dolgozom, csak amikor kimegyek pihenésképpen és levegőt szívni, akkor igyekszem hasznosan tölteni... mint Kelemen a Csinevában, kihasználom az idő sarkait. :) 

Valamikor a húszas éveim elején olvastam először a Csinevát és már akkor azt mondta, hogy életem könyve, pedig utána még sok könyvet elolvastam, így nem is tudhattam, de valahogy mégis tudtam. :) Egész életemben készültem újraolvasni, de valahogy vagy elmaradt vagy félbeszakadt, sosem volt alkalmas az időpont. 

Aztán a múltkor elővettem és azt kell mondjam, hogy - így közel negyven év távlatából -  igazam volt, életem könyve. lehet, hogy voltak olyanok, amiknek a cselekménye izgalmasabb, de a Csinevát szeretem. Ma is ugyanazok a gondolatok ragadnak meg, amik akkor megragadtak, valami mély, belső mosollyal olvasom őket ma is. Szeretem azt az állapotot, amiben vagyok, amikor ezt a könyvet olvasom. :) Jó lenne mindig benne lenni. 

Tegnap apu is átjött napközben, hozott nekem egy lyukas fatörzset, ami műkőből van. Lehet bele virágot ültetni, szép tárgy lesz a kert valamelyik pontján. Még nem találtam ki, hogy hová tegyem, majd hétvégén kiókumlálom, hol mutatna a legszebben, de már van ötletem kettő is. ha kinn lesz majd lesz róla fotó is.