Fáradt nap

Azt hiszem tegnap alaposan elfáradtam, mára már nem jutott energia és az idő se kedvez. Nem sokat voltam kinn a kertben. 

Kora délután egy kicsit csodaásóztam azon a részen, ami olyan keménynek és ülepedettnek tűnt, de nem kemény. Jó minőségű ott is a föld, szét is fagyott a télen, ezért aztán abbahagytam, mert nem lett volna már kedvem megint gereblyézni. Egy másik részen is felforgattam a csodaásóval, ott annyira porhanyós, hogy csak kiszedtem a rengeteg gyomot belőle (madárhúr mindenütt) és gereblyézni se kell. Aztán bejöttem. Mára ennyi... illetve még felhoztam a gyökereztetőport a pincéből és eldugdostam a Clematis dugványokat, remélem meg fognak gyökeresedni.

Lehet, hogy a frontot is érzem, nem is tudom, de nagyon haloványan vagyok ma, pedig chikungoztam is.  Biztos megint belejöttem volna, ha nem ilyen vacak az idő, de hideg szél fúj, még a sapiban is fázott a fülem. Néha úgy érzem az idén nem is lesz nyár... aztán meg majd a kánikulától fogunk döglődeni. 

Erről ez jutott eszembe: :))))

"A tél az az évszak, amikor túl hideg van ahhoz, hogy elvégezzük azt, amihez nyáron túl meleg volt."  

 

Van új Liziqi kisfilm!  

Imádom nézni, remélem most már sűrűbben lesznek új részek, ott úgy látom előbbre van az időjárás, egyébként is valami csodás éghajlaton élhetnek, ősszel ott lógnak a pomelók a fán a kertjében, meg a mandarin... áááá, ilyenkor elfog a sárga irigység... dehát örüljünk annak, ami van.  :)