Ültetés február végén

Tegnap elültettem a kék szibériai íriszt és a vörös liliomot is. Mindkettőn szép, egészséges hajtások voltak és mindkettő télálló, elvileg nem kellene, hogy bajuk essen. Ma reggel -3 fok volt és tudom, hogy hideg a talaj, de benn a melegben szerintem elpusztultak volna már.

Hétvégén a lángvirágot (Phlox paniculatais kiteszem, mert benn el fog száradni. Tavaly is vettem és attól félve, hogy kiszárad kicsit belocsoltam és jól megpenészedett, sajnos ki kellett dobni. 

Mást egyelőre nem teszek ki, majd talán március közepén, ha az idő engedi, a borsót és a hagymákat, illetve a lóbabot. Nem szeretnék úgy járni vele, mint tavaly, hogy jó idő volt, kiültettem, aztán hirtelen -8 fok lett, akkor kiástam a földből, benn beraktam dobozba (földbe) és járkáltam vele ki és be, mint a bolygó hollandi, mert még nagyon későn, áprilisban is nagy fagyok voltak. De megmentettem, csak kicsit többet kellett vele szédelegni a szokásosnál. :))))

Esténként még mindig Li Ziqi csatornáját nézem, egyszerűen nem tudok vele betelni. Náluk sokkal jobb az éghajlat, mint itt, ott is hideg a tél, az látszik, de be vagyok halva a pomelo fájától, meg a mandarinoktól és ahogy látom, ott zöldségek is akadnak a kertben télen is. Tegnap ezt néztem, a kínai új évről szól, dekorációk és mindenféle finomságok, amiket készít. Az a sokféle növény, a konyhája, a kosarai és a múltkor már írtam, de a cicafejes kemencéjét nagyon szeretném magamnak is. Imádom ezt a csatornát, olyan nézni, mint a meditáció. :)