Reggeli rókakoma!

hh, hatalmas, lompos rókát láttam ma reggel! Itt portyázott a szomszéd földjén. Sajnos mire előkaptam a fényképezőgépet épp  megfordult és elment a patak felé. Nagy lompi farka volt, nagyon keresgetett valamit, gondolom éhes ebben a hidegben. 

Ezért is féltem a Böbét, mert ki tudja mivel találkozhat odakinn, de tombol, ha nem engedem ki. Tegnap is épp azon a földön futkározott, ahol most a rókát láttam. Nagy nyitott tér, bárminek áldozatául eshet, ráadásul kutyákat is hordanak oda sétálni... remélem megtanul túlélni, végül is a nomádjaim is megtanulták, pedig ők aztán teljesen magukra voltak utalva, amíg el nem kezdtem őket etetni. 

A Böbét tegnap az ablakból láttam meg, kiabáltam is neki, mire rögtön visszarohant a házhoz. Most is kinn van, reggel az volt neki az első, hogy rohant az ajtóhoz és kéredzkedett kifelé, gondolom amiatt  is, hogy tegnap délután fék 5 után, amikor szürkült már nem engedtem ki... volt is cirkusz, nyávogás, sértődés, mert őrjöngés miatta. Remélem előbb-utóbb bejön, mert -10 fok volt reggel 6-kor és ez állítólag nem a leghidegebb, vasárnapra maximum hőmérsékletnek ígérnek -6 fokot, a minimum meg ki tudja mennyi lesz... mi lesz itt... és hogy fogom a kis majmot benn tartani, azt nem tudom. 

Nem takartam még be a rózsáimat se, de ma kimegyek és betakarom őket, bár nem tudom mennyit ér bármi is ilyen hidegben. 

Biztos nagyon sok növényem sérülni fog, egy csomó minden kihajtott decemberben, (krókuszok és a korai recéshagymájú nőszirmok, holland iriszek) mert annyira meleg idő volt. Azok most mind el fognak fagyni és nem lesz rajtuk virág... nem is tudom... itt még a felmelegedés se az igazi, mert csak a szélsőségek nagyobbak. 

Annak viszont nagyon örülök, hogy a verandán megcsináltattam az új, szigetelt tetőt és hogy a fűtést bevezettettem oda. Reggel 12 volt a verandán, a növényeim tökéletesen telelnek ott, lassan a karácsonyi kaktusz és a korallvirág is kinyitja a virágait. 

Jaj... 8 óra elmúlt és -11 fok van.