Állati bejegyzés

Patkány Koma elhunyt. Tisztességgel eltemettem őt, jó mélyre, nehogy valami kiássa és megegye, mert ő meg a mérget ette meg. Bő két csomag kellett neki, de végül hatásos volt, én meg megszabadultam tőle. 

Remélem a komposztnak nem lett baja, mert a patkány ott volt benne (nagyon kövér volt, lehet, hogy kispatkányok voltak benne?) fejjel lefelé befúródva, de egyben volt, még fel se püffedt, szerintem rögtön megtaláltam, ahogy elpusztult. Sajnálom őt, mert minden élőlényt sajnálok ha elpusztul, de itt szaporodott volna és azt nem engedhettem.

 

A kis madárkáim viszont kirepültek. Elmentem egy napra és a szüleik ki is reptették őket, így legalább nem zavarogtam itt nekik. Bekukkoltam a fészekbe, az idén nincs halott madárbaba, mind a hárman felnőttek! Egy záptojást találtam, azt kivettem belőle, jöhet július környékén az újabb költés. 

Tegnap, amikor ideértem és éppen pakoltam ki az autóból, beröppent a kis fekete rozsdafarkinc (szerintem ő a fiú), leült a fal szélére egy pillanatra és nagyon sokat kattogott (érdekes kattogós hangot tud kiadni), istenbizony hozzám "beszélt", szerintem elmondta, hogy kirepültek. 

Mindenesetre visszavárom őket. 

 

A fekete cica is visszajött. Tegnap este kinéztem az ablakon és ott nézett befelé és várta a vacsit! Nagyon örülök neki, kapott is, de most csak egy dobozzal. Egyrészt ki kell tartson, amíg el tudok menni venni macskaeledelt, illetve vadászós cica, nem akarom elhizlalni, se leszoktatni a vadászásról. Megette az egészet, megkínáltam friss vízzel is, de abból nem kért. 

Valami baja van a bal szemének, szerintem verekedett valamivel, kicsit össze van neki húzódva és levedzik is, látom a csipát a szemében, de még nem tudom őt megfogni, nem is akarom, mert elvadulna. Majd apránként közelebb szoktatom. A szeme meg remélem közben helyrejön, sebesülést nem látok rajta. 

Ma reggel is itt volt, nem jött volna, ha nem szólok neki az ablakból, kinn slattyogott az úton, ez a ház másik oldalán van. Szóltam neki, megállt, én beszéltem hozzá és látszott, hogy kattog a macskaagy, egyszercsak megfordult és bejött az udvarba, fel a tetőre hátul, ahol enni kapott.

Ez a macsek okos, teljesen képben van, hogy én vagyok és hová kellett jönnie és azt is kapcsolta ezek szerint, hogy a kaját tőlem kapta... hát na! Kapott reggelit is. 

Kíváncsi vagyok jönni fog-e este. Kell-e neki a rendszer? Ha visszajárna, akkor majd csinálok a nyáron neki jó kis, szigetelt macskaházikót, amiben elhúzódhat a hideg elől. Kinti cica, nem tervezek benti, elkényeztetett macskát csinálni és nem is szeretném, ha bejönne. 

Nevet még nem adtam neki, majd ha úgy dönt, hogy itt lakik és amikor már majd tudni fogom, hogy fiú vagy lány.