Ellenszer a Böbe ellen

Hoppá! Felszántották a mellettem lévő földet, illetve még nem az egészet, de a zömét. Végre elkezdik művelni, ennek nagyon örülök. Gondolom majd befejezik a szántást is, de tegnapelőtt már akkor is nagyon sötét este volt, amikor a traktor munkához látott. Először csak néztem ki az ablakon, hogy mi az a fény, aztán láttam, hogy a nagy gép járkál fel és alá. Utána pedig ideért a ház mellé és itt is szántott. Jó nagy karistolásokat csinált a talajon, de van itt a környékbelieknek annyi mezőgazdasági gépe, hogy majd biztos lesz olyan is, amivel tavasszal elegyengetik. Kíváncsi vagyok, hogy a füvet hogy fogják kiirtani belőle, ha egyáltalán és hogy mi lesz benne. 
Jó lenne, ha fákat ültetnének, mert az védené az én kertemet a völgy felől érkező hideg levegőtől. Meglátjuk! Tavasszal kiderül. 

Tegnap délután feldíszítettem a karácsonyfát. Tettem az alsó ágakhoz kör alakban keménypapírt, hogy a Böbe ne tudjon felkapaszkodni, de tök fölösleges volt, mert a Böbe azt hiszem bármi ellenére, bárhová fel tud kapaszkodni. Még össze se volt rakva rendesen a fa, már ott csücsült a tetején. 

kk_img_20211217_145922.jpg

Aztán persze a feldíszített fára is felmászott kétszer is (eddig), tök jól érzi magát ott, nem is értem. Azokon a drót izéken fekszik, amikre a tűleveles ágak vannak felfogatva. Viszont felfedeztem az ellenszert, mindkétszer a telefonomat tartottam oda valami ordenáré hangos zenével és Böbike csak úgy menekült le a fáról. :)))) Megtartom az ötletet, szerintem ki fog benne alakulni, hogy a fenyőn nagyon hangos és utálatos. 

kk_img_20211218_090008.jpg

kk_img_20211218_085948.jpg

Utána a szőnyegen volt nagy sértődés, nagy depis távolbarévedés, (olyan engem senkise szeret arccal) hattyú halála, meg minden. Aztán nagy megbántott kivonulás, de azt hiszem fázott a macskasegg, mert elég hamar bejött.