Esti és reggeli vihar

Itt késő este olyan elektromos vihar volt, hogy én még ilyet nem láttam, pedig már a kenyerem javát megettem. Nem sok esőt hozott, kétszer eleredt ugyan, de semmi extra. Viszont a mennydörgés és főleg a villámlás az nem extra, hanem ultra, vagy hyper vagy nem is tudom milyen túlzó kifejezést használjak. Szinte nappali világosság volt, egyfolytában, mintha egy nagy villám lett volna az egész és elég sokáig tartott. Mindent kihúzgáltam a konnektorokból a hűtő kivételével, na meg az alagsorban a fagyasztó van bedugva és a mosógép, de ebből okulva azt hiszem a mosógépet innentől kezdve (legalábbis őszig) inkább kihúzva tartom. Bár a ház majdnem körbe van földelve azért biztos, ami biztos. 

Ma reggel is volt egy nagy zivatar, ez viszont adott esőt bőven és nagyon hálás vagyok, hogy egyikből se jött jég. Pedig elég félelmetesen fekete volt az egész, most reggel is egészen sötét volt a felhőktől, de mostanra már feloszlott. 

Ma délután viszem Elzut ivartalaníttatni, szegénynek nehéz pár napja lesz. Meg nekem is, mert az a gallér amit rátesznek, az egy rémálom a cicának is és nekem is. Nem tud tőle menni, enni, inni is nehezen... na majd túl leszünk rajta, talán kevesebb ijedtséggel, mint a Böbinél volt, mert már tudom, hogy zajlik ez az egész. Elzát talán nehezebb lesz benn tartani a verandán, mert ott járunk keresztbe-kasul. Tegnap is az a nagy óvakodás, meg szorulás az ajtóban rémes volt, de a Böbe azért kiment este, nem bírtam vele. Kis hülye a nagy vihar előtt kiment, de annyiból jó volt, hogy nem volt könnyű éjszakája, hogy reggel csak úgy tülekedett befelé. Kíváncsi vagyok mikor jön rá, hogy jobb neki benn. 

Este a kandúrok között is szét kellett csapni megint, mert úgy üvöltöttek, kórusban, mint a sakálok. Nem hallottam még ilyet, lehet, hogy így döntik el, hogy ki az erősebb, hogy ki üvölt nagyobbakat. De verekedtek is, akkor mentem ki végül és a MosogatóCicát megint elkergettem. Herkules már itt volt enni reggel, nem látok rajta sebet. Egyébként ezek előbb-utóbb úgyis le fogják rendezni a területvitát, ami nem tudom hogy fog végződni, de nem szeretném, ha Herkules megsérülne. Sajnos nem tudom mindig megvédeni, bár lehet, hogy nem is kell, lehet, hogy csak én gondolom gyengébbnek, mert kisebb. Lehet, hogy nem is úgy van. Mindenesetre a magabiztosság sokat számít és abban segítettem neki, hogy én is pártolom, hogy ez itt az ő birodalma. 

***

Ui: Az előbb, mire befejeztem az írást, akartam írni, hogy ki is sütött a nap, aztán megint jött egy nagy felhő, vagy (végre) esővel megint és akkorát dörrent az ég, hogy az egész ház beleremegett, a kocsiban megszólalt a riasztó, pedig nem riaszt minden szellőre. 

Félelmetes erők mocorognak odakinn/odafenn.