Borsó is, meg klárcsi is

Nagyon meleg van kinn, nem túlzottan esik ma  jól bármit is csinálni. 

Tegnap estefelé leszedtem egy adag borsót, (talán még ennyi lesz és azzal vége). Az idén nem sikerült jól a borsó, de végül is elég lesz. Jövőre egy sorral fogok többet ültetni. 

kk_img_20220617_152927.jpg

Reggel 12 fok volt, hűvös volt, ezért gyorsan kimentem csodaásóvillázni egy darabot. Tegnap az eső is esett, nagy zuhéban érkeztem haza, itt ültem a kocsiban a kapu előtt, nem szálltam ki az esőben, de nem bosszankodtam, mert nagyon örültem az esőnek. Nem nagy darabot villáztam fel, de legalább ennyit is haladtam. Az az igazság, hogy elment a kedvem, mert ezzel picike darabbal nagyon megszenvedtem, tele van az a rész téglatörmelékkel. Azokat kellett szedegetni, de még féltéglák is előjöttek a földből. Az apraját benne is hagytam, majd szétmállik. 
Azért ami ki van takarva azt felvilláztam. 

kk_img_20220618_095259.jpg

Ásóvilláztam máshol is, de akkor már meleg volt, szóval gyorsan abba is hagytam. 
Kimentem inkább hársfa virágot szedni, de nagyon tele van bogárral és nagyon Hamupipőkés, szedtem valamennyit, de azt hiszem majd inkább iszom valami más féle teát... pedig annyira jó az illata! 

Hoztam tegnap anyuktól egy cserepes krizantémot, még kapta valakitől, de az erkélyen már elszáradtak rajta a bimbók, kiültettem a szabadba, remélem áttelelős fajta lesz. 
Illetve kiültettem egy új Clematist is, azt meg a LIDL-ből hoztam, sima 4 szirmú, lila fajta. Majd utána kell néznem, hogy kell metszeni. 

Levagdostam a margarétát már, mert elvirágzott, de még a magok nem értek be... hát... remélem, hogy a levágott virágfejeken nem fog beérni a magja, mert ha igen, akkor jövőre margaréta boltot nyithatok vagy irthatom, mint a búzavirágot. Mulcsnak daraboltam össze, saját maga köré raktam jó vastagon. Ezt csinálom a búzavirággal is. 

Észrevettem, hogy a kékszakáll is szaporodik magról, van egy jó pár növendék a kertben, de ezeknek ürülök, mert ki fogom ültetni a kerítés elé és szép kis sövény lesz belőle, nyár végére pedig nagyon szépek a kék virágai. 

Kicsit várni kell a következő nagy virágboom-ra a kertben, de már jön a monarda, a kúpvirágok, bimbót láttam a kleopátra tűjén is, a büdöskék is lassan rázendítenek, az ernyős verbénák is, a kokárdák, de azért most is van virág, a szarkalábakkal (majd kapnak egy külön posztot), pompás küllőrojttal és a klárcsikkal nem tudok most betelni. És nyílik az izsóp is. 

kk_img_20220618_111127.jpg

kk_img_20220618_111205.jpg