Szőlő

Nem tudom mire gondoltak a meteorológusok, amikor zivataros hétvégén jósoltak, de hogy két nap alatt sacckábé 3 helyen esik valami, az azért nagy mellétrafálás. 
Emellett meleg is van (és még melegebb lesz), nem nagyon lehet kinn tartózkodni a kertben... marhára unom már ezt a nyarat. 

Tegnap alig tudtam valamit csinálni, kiültettem a kerítésen kívülre egy kis, magról nevelt (idei) sudárzsályát, mert az a rész ott nagyon száraz és napos, a sudárzsálya pedig ezt bírja. 

Párszor kimentem, hogy kiültetem a korallberkenyét a cserépből, de valahogy már hónapok óta nem találom a helyét. Végül eldöntöttem, hogy hová kerüljön és kiültettem, nem csoda, hogy szinte sehová se fejlődött, alig van gyökere. Lehet, hogy van a cserépben valami pajor, ami eszegette szegényt, de azt hiszem az utolsó percben tettem ki, ha egyáltalán megmarad. Nagyon csenevész szegénykém. 

Kiültettem a kis poharakban lévő évelőket is, nem tudom megmaradnak-e, nem sokat jósolok nekik. Nem haladtak sehová a poharakban, szerintem az a föld volt borzalmas, amibe tettem őket, (egyébként a korallberkenye is ugyanabban volt)  ki is fogom önteni a maradékát, mert nem funkcionál táptalajként. Még soha nem vettem ennyire rossz virágföldet. Mintha csak a kinézete lenne föld, de nincs benne semmi tápanyag. 

 Tegnap a szőlőt nézegettem, éregetnek a fürtök, de az egyiknek nem tudom mi baja van (biztos a szárazság), mert ez tavaly még piros szőlő volt, nagy szemű, nagy fürtű... az idén meg ilyen.

kk_img_20220812_080000.jpg

Vannak azért szebbek is, a szőlőnek elvileg kedvezett ez a meleg idő. Jah és egyáltalán nincsenek permetezve. A fehéren az igaz, hogy látszik is, de majd kiheveri. 

kk_img_20220812_075747.jpg

kk_img_20220812_075752.jpg

kk_img_20220812_075803.jpg

kk_img_20220812_075913.jpg

Néztem a Starkl katalógusát, lehet, hogy rendelek két fajtát, valami normális nagyszeműt, betegségeknek ellenállót, kevés maggal, amit szeretek is, csak két tőkének, aztán majd meglátom sikeres leszek-e vele. Nem vagyok nagy szőlőrajongó, bár az idén nagyon sokat ettem azt a magnélküli fajtát, azt szeretem. Borivó sem vagyok, szóval nekem csak enni kell, de az akkor már legyen olyan, amit szeretek.