Madarak

Tavaly nem a szilvafán (az ablaknál) volt a madáretető, így alig láttam őket. Most viszont a kicsi etetőt már felraktam először csak két cinkegolyóval. Eleinte nem találták meg a cinkék, a verebek sem, biztos volt még kaja bőven odakinn, mert nagyon szép ősz volt az idén, de az utóbbi napokban már nagyon beindult a forgalom. 

Viszont megnyugtató, hogy a csuszka, akit tavaly nagyon hiányoltam, most is itt lakik a szilvafán, vagy ha nem is lakik, de sűrűn idelátogat és már az etetőt is felfedezte. Sőt, valamelyik nap már két csuszkát is láttam a fán! 
Mások egyelőre nincsenek, csak cinkék, verebek, barátcinege és a csuszkák, mármint az etetőn. Mert amúgy a kert tele van szajkókkal is.  

Az idén már csak cinkegolyót vettem nekik, fekete szotyit és kölest. Mást nem adok, mert csak szétszórják, sajnos így is tele van a napraforgó között parlagfű maggal, ami aztán tavasztól kikel és nem győzöm irtani.

Amúgy olyan aranyosak, kikapják a magot az etetőből, átrepülnek egy ágra, jó bele a fa sűrűjébe és ott törik meg. És néha össze is verekszenek. :)

kk_dscf7877.JPG

kk_dscf7883.JPG